iş yeri açmak

04. 12. 2014, 19:00

İyi günler.
Almanya\'ya işçi olarak gelmenin çok zor olduğunu biliyorum. bu yüzden almanyada bir işyerine ortak olarak veya bir iş yerini açarak oturum izni alınabilirmi ve bunların şartlarını nelerdir?
Teşekkürler.

08. 12. 2014, 19:38

Merhabalar tugay93,

Eğer Almanya` ya bir işveren olarak gelmek isterseniz, Alman Oturum Yasası`nın 21. Paragrafına göre aşağıdaki koşulları yerine getirirseniz size oturum verilir.
Bunun için; işveren olarak yapacağınız işin yada şirketinizi kuracağınız bölgenin bu alanda ekonomik ihtiyacının yada çıkarının olması gerekiyor. Yani işinizin o bölgenin ekonomisine katkısı olması gerekiyor. Ayrıca yapacağınız işin finansman garantisini sağlamanız lazım. Bu koşulların sağlanıp sağlanmadığı şu sekilde tespit edilmektedir.
- Düşünülen işin sürdürülebilirlilik özelliği
- İşveren olarak daha önceden elde ettiğiniz deneyimler
- Yatırım yapacağınız paranın miktarı
- Yapacağınız iş ile birlikte, ve yaratacağınız iş ve meslek eğitimi imkanları
- Araştırma ve geliştirmeye ayıracağınız bütçe gözönünde bulundurulmaktadır.
Eğer siz mevcut durumda Almanya dışında bulunuyorsanız, oturduğunuz yerin bağlı bulunduğu Federal Almanya Cumhuriyeti Konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Orada size gerekli olacak evraklar konusunda daha ayrıntılı bilgiler verimektedir.
Çabalarınızda başarılar dileği ile

İyi günler diliyorum
JMD-Ali